• Alleen op afspraak
  • hello@doctor-apple.nl
  • bij jou thuis of op de praktijk
  • januari

    17

    2014
  • 620
  • 0

Spotlight: sneller vinden wat je zoekt

De Mac en het besturingssysteem OS X zijn er om het digitale leven makkelijker en sneller te maken. In de Finder zijn alle bestanden netjes te ordenen, maar wat als een bestand of programma drie tot vier ‘clicks’ weg is? Dan kan je sneller bij het juiste onderdeel komen door Spotlight te gebruiken.

Spotlight kent je Mac het beste en zal je in luttele seconden na het invoeren van een zoekopdracht alle relevante documenten, programma’s en verwante bestanden laten zien. Ook emails en pdf’s die het woord dat je intypt bevatten worden je voorgeschoteld. Het toont je zelfs het beste resultaat, wat vaak ook nog écht is wat je zoekt.

Spotlight gebruiken is niet moeilijk. Druk rechtsboven in de menubalk op het vergrootglas en je kunt beginnen met intypen wat je zoekt. Als dat nog niet snel genoeg is dan kan je de toetscombinatie cmd⌘ + spatiebalk gebruiken om Spotlight te activeren.

Om vervolgens het juiste onderdeel te selecteren en te openen kun je de muis gebruiken om het aan te klikken. Wil je weten waar het op de computer staat, omdat je vergeten bent waar je het hebt geplaatst? Houd dan de cmd⌘ toets ingedrukt tijdens het klikken.

Als je eenmaal gewend bent aan het gebruik van Spotlight kun je je niet meer bedenken hoe het is om te werken zonder.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2021 - Doctor Apple