• Alleen op afspraak
  • hello@doctor-apple.nl
  • bij jou thuis of op de praktijk
  • februari

    26

    2014
  • 757
  • 0

Schermafbeeldingen maken

Je herkent het vast wel. Je ziet iets voorbij komen op je scherm en je wil het wel bewaren maar niet direct als link in Safari of de moeite nemen om een plaatje op te slaan. Er bestaat gelukkig een erg makkelijke manier om dit toch te bewaren. Op zowel de Mac als iPhone en iPad kan je schermafbeeldingen maken. Dit is een soort knipsel van wat je op dat moment op het beeldscherm ziet.

Mac
Schermafbeeldingen op de Mac zijn met verschillende toetscombinaties te maken. Je kan het hele beeldscherm (cmd+shift+3), een gedeelte ervan (cmd+shift+4) of een bepaald venster vastleggen (cmd+shift+4 daarna spatie). Welke variant je gebruikt hangt af van de situatie en wat je zou willen bewaren. De afbeelding wordt vervolgens op het bureaublad neergezet onder vermelding van “Schermafbeelding JJJJ-MM-DD om UU.MM.SS”. Dit document kun je vervolgens een andere naam geven als dat nodig is.

iOS
Op de iPhone en iPad is het alleen mogelijk om een schermafbeelding van het hele scherm te maken. Dit doe je door de aan/uit knop + home knop tegelijk kort in te drukken. Het scherm flitst wit en je hoort een camerageluid. De schermafbeelding is vervolgens terug te vinden in de foto-app. Hier zou je de schermafbeelding kunnen verkleinen naar wat je eigenlijk wilde bewaren.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2021 - Doctor Apple