• Alleen op afspraak
 • hello@doctor-apple.nl
 • bij jou thuis of op de praktijk
 • juni

  6

  2017
 • 963
 • 0

WWDC 2017: Alle aankondigingen op een rij

Afgelopen maandag 5 juni was het weer zover. De keynote van Apple als startschot van de jaarlijkse WWDC (Worldwide Developers Conference). Het evenement is eigenlijk voor software ontwikkelaars maar voor de doorsnee Apple fanaat valt er ook veel te zien. Dit is namelijk hèt moment om een glimp op te vangen van alle vernieuwingen die Apple in de pijplijn heeft zitten. Het evenement is voornamelijk gericht op nieuwe functies in software zoals macOS en iOS, maar dit jaar was er véél meer te zien. Hierbij al het nieuws even voor je op een rijtje.

 • watchOS 4
 • macOS 10.13 High Sierra
 • iOS 11
 • nieuwe iPads
 • nieuwe Mac’s
 • Homepod

watchOS 4

De Watch is een geliefde smartwatch/fitness tracker. Apple blijft het besturingssysteem daarom ook tot in detail ontwikkelen en perfectioneren. Dit najaar zijn we dus toe aan de 4e vernieuwing, en daar komen weer wat nieuwe functies bij kijken. Zoals een aantal nieuwe ‘watch faces’, een heuse flash light en nieuwe mogelijkheden wat betreft activiteiten en workouts. Niet heel spannend maar wel welkome verfijningen.

watchOS 4 is dit najaar beschikbaar

macOS 10.13 High Sierra

Voor macOS dit jaar geen spectaculaire vernieuwingen aan de buitenkant maar wel degelijk veel vernieuwingen en verbeteringen aan de binnenkant. Zo is er gewerkt aan de verbetering van de fundamenten van het besturingssysteem: data, video en grafische prestaties. High Sierra introduceert namelijk verbeterde machine learning, het Apple File System, nieuwe video encoding HEVC (H.265), Metal 2 en een aantal verfijningen aan verschillende apps.

Allemaal vakjargon is leuk, maar wat hebben wij als gebruikers hier aan? Kort gezegd zal je Mac straks veel sneller data kunnen verplaatsen en kopiëren door het Apple File System, zal de batterij van je MacBook (Pro) langer volhouden tijdens video’s kijken door HEVC, is Siri nog slimmer geworden dankzij deep machine learning en krijg je meer foto bewerking opties in het programma Foto’s. Maar wat nog het meest vooruitstrevend is, is het feit dat de Mac met High Sierra en Metal 2 straks klaar is voor VR (virtual reality) en externe GPU’s (krachtige externe video kaarten). Kortom, het systeem wordt grondig aangepakt en verbeterd maar blijft in gebruik dezelfde vertrouwde Mac.

macOS 10.13 High Sierra is dit najaar beschikbaar

iOS 11

Het besturingssysteem voor de mobiele apparaten brengt serieuze verbeteringen naar de iPhone en vooral de iPad. Er zijn wat subtiele design vernieuwingen, een nieuw uiterlijk voor de App store en een bedieningspaneel en de signaal sterkte is weer in streepjes. Verder kan je screenshots maken en direct markeren en versturen, is er een nieuwe videospeler, kan je met de camera app direct documenten en QR-codes scannen en Live foto’s bewerken.

Dit is slechts een greep uit de vele nieuwe functies en voor de iPad gaat de lijst met vernieuwingen nog even door. Zo wordt de iPad straks eindelijk een echte desktop vervanger. Je kan straks écht multitasken met 3 apps of meer tegelijk open, is er een volwaardig Dock zoals op de Mac, kan je eindelijk drag en drop’en tussen apps, is er een app genaamd ‘Bestanden’ die eindelijk al je cloud bestanden op één plek toont en is de iPad in combinatie met een Apple Pencil het ideale notitieblok voor onderweg.

iOS 11 is dit najaar beschikbaar

iPad Pro

Yes! Er zijn nieuwe iPads! De 2017 iPad Pro is op vele vlakken verbeterd waardoor je, al helemaal in combinatie met iOS 11, een volwaardige desktop vervanger in handen hebt. De ‘kleine’ iPad pro is met zijn 10.5 inch zelfs ietsje groter geworden dan zijn voorganger. Beide formaten zijn beter dan voorheen met een krachtige A10X processor, veel betere grafische prestaties, dezelfde 12MP camera als de iPhone 7 en een ontzettend mooi nieuw retina true-tone beeldscherm met tot 120Hz beeldverversing. Dit laatste betekent dat het beeldscherm maximaal 120 beelden per seconde laat zien. Dit is twee keer zo snel als op eerdere iPads en iPhones wat slechts 60Hz aan kunnen. Hierdoor is alle beweging wat je op het scherm ziet mega soepel en niet te vergelijken met voorgaande iPads. Je zult het ook moeten zien om te geloven.

Nu verkrijgbaar in de Apple store en geselecteerde winkels

Mac’s

Ook de Mac’s zijn vernieuwd! De MacBook, MacBook Pro en iMac hebben nu allemaal de nieuwste, 7e generatie Intel processors en verbeterde videokaarten voor optimale prestaties. Deze apparaten zijn zo gebouwd dat ze straks optimaal gebruik kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden van macOS High Sierra voor onder andere VR (virtual reality). En als klap op de vuurpijl heeft Apple een sneak peek gegeven van de koning der iMac’s; de iMac Pro. Deze computer is een beest als het gaat om prestaties. Zo kan je deze iMac maximaal uitrusten met een 18-core CPU, 128GB RAM, 16GB VRAM en een SSD van 4TB. Allemaal om de Pro in je los te maken.

Nu verkrijgbaar in de Apple store en geselecteerde winkels.
iMac Pro is verkrijgbaar vanaf december 2017

HomePodOne more thing: HomePod

Apple was nog niet klaar en kwam weer eens met een ‘one more thing..’. Muziek zit in het DNA van het bedrijf en nu iedereen gebruik kan maken van Music, de grootste digitale muziek bibliotheek op iPhone, iPad en Mac, kan het zo zijn dat je niet altijd de beste geluidskwaliteit te pakken hebt. Daarom komt Apple voor thuis met de HomePod. Een multiroom speaker met 360 graden revolutionair geluid die ook nog eens Siri ingebouwd heeft. Zo heb je de beste kwaliteit audio voor je favoriete muziek, en een handig hulpje in huis.

HomePodHomePod is vanaf december 2017 verkrijgbaar in de VS, UK en Australie

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2021 - Doctor Apple