• Alleen op afspraak
  • hello@doctor-apple.nl
  • bij jou thuis of op de praktijk
  • september

    19

    2017
  • 1350
  • 0

NIEUW: iOS 11

iOS 11

iOS 11, het besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod touch brengt dit jaar serieuze verbeteringen met zich mee. Een paar subtiele design vernieuwingen zoals een nieuw uiterlijk voor de App store, een bedieningspaneel dat naar wens en gebruik aan te passen is en een heus Dock voor de iPad. Dit is slechts een greep uit de vele nieuwe functies en ik vertel je graag meer over alle nieuwe ditjes en datjes in uiterlijk en gebruik.

Design

Met iOS 11 komt je iPhone of iPad nóg meer tot leven. Het ontwerp is in de basis gelijk gebleven maar ook enorm verbeterd. Op de iPhone is er voornamelijk wat verschil in app icoontjes, uiterlijk van verschillende apps en het bedieningspaneel te zien. Op de iPad gaat het verder dan dat. Daar is een heus Dock verschenen, zoals je op de Mac gewend bent.

iOS 11 dock

iOS 11 bedieningspaneel

Het Dock op de iPad is altijd aanwezig als je op het home screen bent maar je kan het voortaan ook oproepen vanuit elke willekeurige app. Je swiped van onderaan naar boven om het Dock tevoorschijn te halen en een andere app te openen of de app ‘erbij’ te zetten voor multitasken. Het bedieningspaneel is vanaf nu ook veel slimmer en verder uitgebreid. Zoals je het Dock oproept, maar dan door veegt naar boven, dan krijg je drie dingen te zien. Het Dock, de app switcher aan de linker kant en het nieuwe bedieningspaneel aan de rechter kant. Deze vernieuwingen in design en gebruik maken van de iPad meer en meer een waardige laptop vervanger.

Siri

Siri is op iPhone en iPad wederom veel slimmer geworden. Het praat nu met een meer menselijke stem en is in het Nederlands voortaan met een mannelijke én vrouwelijke stem te gebruiken. Door zogeheten ‘deep learning’ wordt het steeds meer je persoonlijke assistent(e) omdat Siri leert van hoe jij je iPhone gebruikt en ook welke uitspraak je hebt voor verschillende woorden en zinnen. Deze data is alleen van jou maar wordt binnen je eigen iCloud gesynchroniseerd over al je apparaten. Een échte persoonlijke assistent dus!

 

‘Bestanden’ app

iOS 11 bestanden

Vanaf nu heb je met de nieuwe app ‘Bestanden’ een centrale plek voor al je bestanden die op je iPad of iPhone staan maar tegelijkertijd ook wat er in iCloud of andere cloud diensten staat. Dus vraag je je wel eens af of je dat ene bestand nou in iCloud, Box, Dropbox, Microsoft OneDrive, Adobe Creative Cloud of Google Drive hebt staan dan hoef je op je iOS apparaat nu maar één app te gebruiken; bestanden. Daarbij komt ook nog dat je bestanden makkelijker kan annoteren om je punt te maken. Handig!

iPad

Naast het nieuwe Dock, de app switcher en het bedieningspaneel kan je nu écht multitasken met 3 apps tegelijk open op het scherm. Ook kan je eindelijk drag en drop’en tussen apps en de app ‘Bestanden’ nog beter gebruiken. Bovendien is de iPad Pro in combinatie met een Apple Pencil voortaan het ideale notitieblok voor onderweg.iOS 11 multitasking

Drag & drop

Het mooie aan iOS 11 is ook dat je voortaan vrijwel alles kan slepen en plaatsen waar je maar wilt. Bijvoorbeeld een foto van internet in een notitie of in een mailtje plaatsen*. Dit komt ook zeer van pas in de nieuwe bestanden app. Het vergt wat gewenning maar als je het onder de knie hebt kan je je niet voorstellen dat dit voorheen niet mogelijk was.

Drag & Drop tussen apps

QuickType keyboard

Het toetsenbord op de iPad heeft een flinke update gekregen. Je kan voortaan sneller nummers en leestekens typen door het ontzettend handige QuickType keyboard. Op het eerste gezicht lijkt het niet heel erg anders maar je hoeft bijna niet meer naar het numerieke toetsenbord over te schakelen. Je ‘trekt’ de toets gewoon omlaag om een cijfer of leesteken te typen. Op die manier typ je een 3 als je de E naar beneden trekt en een # als je de S naar beneden trekt. Ook dit vergt wat oefening maar je zal er snel aan gewend zijn.

iOS 11 QuickType keyboard

iPad Pro en Apple Pencil

Tot slot nog wat vernieuwingen specifiek voor de iPad Pro in combinatie met de Apple Pencil. Je kan vanaf nu gebruik maken van direct markeren, direct noteren en

direct markeren

Je kunt nu veel sneller en makkelijker aantekeningen maken in een pdf-bestand of screenshot. Pak je Apple Pencil, zet ’m op het scherm, schrijven maar. Het heet niet voor niets Direct markeren.

direct noteren

iOS 11 direct markerenJe hoeft maar met je Apple Pencil op het toegangs­scherm te tikken en je kunt direct een notitie maken. Alles wordt bewaard in de Notities-app.

direct invoegen

iOS 11 direct invoegenAls je in Notities iets tekent of opschrijft, schuift de tekst eromheen automatisch opzij. En dat werkt ook zo in Mail.

En nog veel veel meer..

Er is nog zoveel meer mogelijk met iOS 11! Maar dat is teveel om allemaal uit te werken. Denk bijvoorbeeld aan vernieuwde App store, AR (augmented reality), vernieuwde filters in Foto’s, makkelijker stickers plakken in je berichten, AirPlay 2, niet storen tijdens het rijden en automatisch instellen van een nieuw iOS apparaat.

iOS 11 op jouw apparaten

Al deze geweldige vernieuwingen hebben een kleine keerzijde. Het kan niet op alle apparaten geïnstalleerd worden die nu iOS 10 geïnstalleerd hebben. Heb je één van de volgende apparaten? Dan kan je gerust iOS 11 installeren.

iOS 11 compatibiliteit

Belangrijk! Als je je apparaten gaat updaten, maak eerst een backup van je apparaat via iCloud of iTunes! En het is net nieuw dus het kan zijn dat er nog problemen zijn met bepaalde apps die nog niet bijgewerkt zijn. Mocht je problemen ondervinden of hulp nodig hebben bij het upgraden naar iOS 11? Stel je vraag hier en ik kom je gauw helpen.

Veel plezier met je ‘nieuwe’ iOS apparaten!!

*alleen iPad

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2021 - Doctor Apple