• Alleen op afspraak
 • hello@doctor-apple.nl
 • bij jou thuis of op de praktijk
 • maart

  22

  2019
 • 1584
 • 0

Een drukke week voor Apple

Het was een drukke week voor Apple. Want deze week zijn er tegen alle verwachting in allemaal nieuwe producten aangekondigd. Maandag verschenen er ineens nieuwe iPads, dinsdag vernieuwde iMac’s en woensdag de AirPods 2e generatie. En dat alles vlak voordat Apple nieuwe diensten gaat aankondigen tijdens hun “It’s show time” evenement op 25 maart 2019.

Maandag 18 maart

Het is vlak voor het middag uur. Apple heeft de Apple store offline. Niemand had dit verwacht, precies een week voordat een keynote gepland staat. Maar het is toch echt zo, nieuwe iPads! Maar wat is er nieuw? Nou, de iPad Air is terug van weggeweest en de iPad mini is van binnen eindelijk vernieuwd.De iPad Air is terug! Maar is ‘ie echt zo nieuw? Nee. Het is eigenlijk een nieuwe naam voor de al bestaande 10.5″ iPad Pro. Er is van binnen wel wat vernieuwd, dus technisch gezien is het wel een nieuwe iPad Air, maar eigenlijk is voornamelijk de naam veranderd waardoor het makkelijker wordt om de iPad Pro te onderscheiden.De iPad mini is ook vernieuwd en dat was hard nodig ook! De laatste vernieuwing was twee jaar geleden! En dat is lang voor een iPad. Maar dan hebben we nu ook wel een grote update aan de iPad mini gekregen. Zo kan je er nu mee tekenen met de Pencil en de AR (augmented reality) is veel stabieler door de nieuwe A12 Bionic processor.Voor 2019 is de iPad line-up dus zoals hierboven te zien:

 • iPad Pro 12,9″
 • iPad Pro 11″
 • iPad Air 10,5″
 • iPad 9,7″
 • iPad mini 7,9″

Op die manier heeft Apple wel een iPad voor iedereen en voor elke prijsklasse. En kleiner doet zéker niet onder voor groter! Kies gewoon de schermgrootte die je wilt hebben. Zo simpel kan het zijn. Mocht je toch willen weten welke beter is voor jouw specifieke gebruik en wensen? Neem dan contact op voor advies…

 

Dinsdag 19 maart

Apple heeft niet stil gezeten, want dinsdag kwamen er plotseling vernieuwde iMac’s online. De briljante all-in-one computer van Apple is nog beter geworden met nieuwe processors waardoor de iMac nu twee keer zo snel is geworden! Aan de buitenkant is niet veel veranderd maar het is na 2 jaar wachten echt een waardige upgrade.

Woensdag 20 maart

En toen was het nieuws nóg niet op! Want woensdag kwamen de lang verwachte 2e generatie AirPods uit. Maar wat is dáár nou weer nieuw aan? Eigenlijk niet zo heel veel. De nieuwe AirPods hebben nog steeds hetzelfde design, dezelfde geluidkwaliteit en dezelfde handige opberg/oplaad case. Maar wat wél nieuw is is dat de W1 chip vervangen is voor de H1 chip. Dit houdt in dat je met deze AirPods een uur langer kan bellen en het wisselen van de connectie met je AirPods tussen je Mac, iPhone, iPad en Watch gaat tot wel 1,5x sneller. En zat je te wachten op de mogelijkheden om je AirPods draadloos te kunnen opladen, net zoals je met je iPhone kan? Ook dit is nu mogelijk! Maar dit komt eigenlijk door de nieuwe ‘wireless charging case’. Nog een dingetje wat de 2e generatie wel kan en de 1e niet..? “Hé Siri..” gebruiken. Maar ik vraag mij af of je door de sportschool of over straat wil lopen, al roepend tegen Siri en je oordopjes.. Ik dacht het niet.

Dus. Heb je nog ‘oude’ AirPods, dan hoef je echt niet te upgraden naar de nieuwe 2e generatie. Al helemaal niet als je ze alleen maar met je iPhone gebruikt. Wil je heel graag gebruik maken van de mogelijkheid je AirPods draadloos op te laden? Dan kan je gewoon een losse wireless charging case kopen en die gebruiken met je oude vertrouwde dopjes.

Maandag 25 maart

Apple heeft vandaag Apple TV+ aangekondigd! Een exclusieve app die speciaal voor/door Apple ontwikkelde documentaires, series en films naar al onze Apple schermen en TV in de woonkamer brengt! Noem het een Netflix tegenhanger maar dan op de gelikte en goed uitgedachte manier van Apple.

Hiervoor is Apple samen gaan werken met de beste tv- en filmmakers ter wereld, zoals Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, J.J. Abrams en vele anderen. Zelfs Oprah was tijdens de keynote in het Steve Jobs theatre op het podium te zien om te vertellen hoe zij Apple gaat helpen de mooiste, beste en meest ontroerende verhalen aan ons te vertellen.

 

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2021 - Doctor Apple