• Alleen op afspraak
  • hello@doctor-apple.nl
  • bij jou thuis of op de praktijk
  • mei

    23

    2014
  • 862
  • 0

Back-ups maken met Time Machine

Het zal je maar gebeuren. Ineens start je Mac niet meer op. Wat nu?! Is het een software probleem of is (een onderdeel in) de mac echt kapot? Wat het ook is, je wil niet dat al je bestanden en een deel van je leven ineens verdwenen is. Om dit te voorkomen is er in het besturingssysteem een enorm geruststellende functie ingebouwd, genaamd Time Machine.

Time Machine maakt automatisch ieder uur een back-up van je hele Mac en voegt deze samen tot kopieën van iedere dag, week en maand. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een externe harde schijf of Time Capsule.

Time Machine in gebruik nemen is met een paar simpele stappen geregeld. Koppel de harde schijf aan je Mac en schakel via Systeemvoorkeuren > Time Machine > uit/aan de functie Time Machine in. Selecteer vervolgens de externe harde schijf of Time Capsule om het systeem te vertellen dat hier de back-up op geplaatst moet worden. Hierna zal het systeem automatisch back-ups maken en je ervan verzekeren dat je nooit meer iets kwijt zal raken.

Voortaan kun je met een gerust hart alles met je Mac doen en altijd individuele bestanden terug halen of compleet terug in de tijd gaan om je volledige systeem terug te zetten. Geeft dat geen goed gevoel?!

Als je vragen hebt hoe jij Time Machine kunt gebruiken voor jouw Mac(s), dan help ik je daar graag bij.  Neem even contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Het is belangrijk te weten dat je Mac en de externe harde schijf altijd met elkaar verbonden moeten zijn om het systeem automatisch ieder uur een back-up te laten maken. Bij een iMac is dat makkelijker dan bij een MacBook aangezien je daar waarschijnlijk veel mee onderweg bent. Ik raad je in dat geval aan om minimaal één keer per week de externe harde schijf aan je Mac te koppelen. Op die manier zal je zo min mogelijk kwijt raken als je Mac het ineens niet meer doet.

Gebruik je een Time Capsule, dan maakt je Mac altijd draadloze backups als je met het juiste wifi netwerk verbonden bent. Zo kan je met nog minder zorgen genieten van je Mac.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2021 - Doctor Apple