• Alleen op afspraak
  • hello@doctor-apple.nl
  • bij jou thuis of op de praktijk
  • maart

    9

    2015
  • 779
  • 0

Apple ‘Spring Forward’ evenement samengevat

Afgelopen maandag presenteerde Apple haar nieuwste producten en ontwikkelingen tijdens het ‘Spring Forward’ evenement. Wat is er nieuw, wat is er verbeterd en wat kunnen we de komende tijd van Apple verwachten?

Apple Watch
Eind 2014 kondigde Apple de lang verwachte Apple Watch aan. De smartwatch werd tijdens het evenement verder toegelicht met duidelijkheid over prijs, beschikbaarheid en nieuwe functies.

Je (toekomstige) Apple Watch zal naast de tijd aangeven met verschillende wijzerplaat ontwerpen, je kunnen vertellen hoe fit je bent, berichten en emails laten lezen, je hartslag doorsturen aan je geliefde en zelf kunnen laten bellen. Ook Siri zit er in gebakken zodat je eindelijk tegen je horloge kan praten zoals Michael Knight! (Knight Rider)

Beschikbaarheid
We weten nu zeker dat de Apple Watch komende april in de verkoop gaat. Vanaf 10 april kan je een exemplaar online vooruit bestellen en vanaf 24 april liggen ze in de Apple Stores. Alleen nog niet direct in Nederland. We staan helaas nog steeds niet in het rijtje ‘A’ landen waar Apple de nieuwste producten direct aanbiedt. Wil je direct een Apple Watch? Bestel dan in de online Apple Store of waag een tripje naar Duitsland of Frankrijk, want daar zijn de nieuwste producten wél direct beschikbaar.

Varianten en prijzen
De Apple Watch komt in verschillende formaten, materialen, kleuren en samenstellingen. Hierdoor verschillen de prijzen ook enorm. Dit kan zelfs oplopen tot €18.000,- voor het gouden model. Gelukkig is er ook een ‘instap’ model verkrijgbaar die exact hetzelfde kan.

38mm 42mm
 Watch Sport (aluminum silver & space grey) €399,- €449,-
 Watch (roestvrij staal silver & space black) v.a. €649,- v.a. €699,-
 Watch Edition (yellow gold & rosé gold) v.a. €11.000,- v.a. €13.000,-

Batterijduur
Toen de Apple Watch voor het eerst aangekondigd werd, was er nog niet veel over de batterijduur bekend. Apple zei wel dat het horloge een dag lang mee zou gaan, maar daar wordt je niet heel veel wijzer van. Inmiddels is duidelijk geworden dat de batterij zo’n 18 uur mee zou moeten gaan. Voor de één zal dit resulteren in het iedere avond aan de lader leggen, maar voor de ander kan dit betekenen dat de Apple Watch wellicht twee dagen mee zou kunnen gaan. Al met al blijft het neerkomen op hoe je de Apple Watch gebruikt.

iOS 8.2
Het werken van de Apple Watch berust op de samenwerking met je iPhone. Om dit mogelijk te maken is vanaf vandaag (9 maart 2015) iOS 8.2 beschikbaar. In deze lichte update is de mogelijkheid tot samenwerken met de Apple Watch toegevoegd.

MacBook
Na lang wachten en veel geruchten is daar dan eindelijk het verlossende woord van Apple; de MacBook is terug! Er werd eerst gedacht dat de MacBook Air vernieuwd zou worden, maar niets is minder waar. Apple heeft zich tot het uiterste ingezet om de notebook opnieuw uit te vinden en de MacBook nieuw leven in te blazen. En dat is gelukt! Het resultaat; een ultra dunne (13mm op het dikste gedeelte) 12 inch notebook met de nieuwste technieken.

Zo is de nieuwe MacBook voorzien van een moederbord dat 67% kleiner is dan de MacBook Air 11″, nieuwe gestapelde batterijen zodat er geen ruimte verloren gaat, een vernieuwd toetsenbord en een nieuw trackpad met zogeheten force touch. Tevens zijn de bekende silver, space grey en gouden kleurstellingen van de iPhone en iPad nu ook bij de MacBook verkrijgbaar. Al met al een erg fraaie en begeerlijke MacBook.

Net als de Apple Watch zal de MacBook vanaf April leverbaar zijn. Hopelijk is de MacBook wel direct in Nederland leverbaar.

Apple TV
Klein maar zeker geen onbelangrijk nieuws is dat de zeer populaire Apple TV in prijs is verlaagd. Waar je eerder een Apple TV kocht voor €99,95 heb je ‘m vandaag voor €79,-.

Research Kit
Tot slot heeft Apple ‘Research Kit‘ aangekondigd. Afgelopen jaar is met iOS 8 begonnen met het bijhouden van je persoonlijke gezondheidsdata. Het idee van deze nieuwe kit is om iedere iPhone in te zetten bij het meten en bijhouden van chronische ziekten. Zo zal de iPhone binnenkort astma en parkinson patiënten helpen met het analyseren en in de gaten houden van de ziekte. Zo kan heel specifiek ingespeeld worden op nieuwe en verbeterde zorg.

Meer informatie over het ‘Spring Forward’ evenement, en alle (nieuwe) producten van Apple kan je vinden op www.apple.nl

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2021 - Doctor Apple